Budyniowy podwieczorek

Budyniowy podwieczorek

Na podwieczorek możemy podać niemal wszystko. Dzięki temu poobiednie przekąski nie muszą się zbyt często powtarzać, przez co skutecznie unikniemy monotonności na stole.

Przeczytaj również: Sprawdzajmy datę żywności

Częste zmiany w jadłospisie stanowią doskonałe urozmaicenie diety. Dobrym pomysłem na podwieczorek jest zaserwowanie budyniu lub kisielu.

Przeczytaj również: Szkolenia pracowników, czyli kulinarna integracja

Ogromną zaletą takiej przekąski jest szybkość jej przygotowania. Zwykle wystarczy rozpuścić proszek z odpowiedniej saszetki w ciepłej wodzie lub mleku.

Przeczytaj również: Uczenie się od podstaw, czyli kulinarne początki

Czeka nas zaledwie kilka minut mieszania. Czasami możemy spotkać się również z proszkiem, który wystarczy wsypać do kubka i wymieszać z wrzątkiem, poświęcając na przygotowanie minimalną ilość czasu.

Przekąskę możemy podawać na ciepło lub poczekać do jej wystygnięcia. Warto również wiedzieć, że na rynku artykułów spożywczych możemy spotkać ogromną liczbę rozmaitych smaków zarówno budyniu, jak i kisielu.

Jeśli jednak jesteś zwolennikiem zdrowej diety, pozbawionej barwników i środków konserwujących, możesz pomyśleć o samodzielnym wykonaniu takiej przekąski. Z pewnością będzie to o wiele bardziej czasochłonne, jednak może zaskoczyć nieznanym smakiem.

Rozważ własną produkcję budyniu czy kisielu szczególnie wtedy, gdy często podajesz go swoim dzieciom.